OM OSS

Pettersen & Co, Kolonial og Fetevarer ble stiftet høsten 2021 av en gjeng matglade venner – med relasjoner på kryss og tvers innad som ektepar, kjærester, foreldre og barn. Flere av eierne kan svinge grytene på mesterlig vis – og noen har hatt mat som profesjon i mange år på flere områder.

Forretningsideen er like enkel som den er vanskelig, og med en felles interesse for mat og drikke godt over gjennomsnittet - ble Sluppen et godt sted å etablere seg på.

Pettersen & Co skal tilby usnobbet god mat og opplevelser for en grei pris til folket.

En av eierne heter Pettersen - som forøvrig er det 10. mest brukte etternavnet i Norge. Det sier seg selv at vi skal være et tilbud til de fleste, usnobbet og trivelig.

Ove André Pettersen en av ildsjelene for dette matstedet, har en interesse for mat som begynte tidlig i barndommen med å bake utallige krydderkaker. Nå er mat livretten hans og det kokes, bakes og stekes i mange sammenhenger.

Han kan ikke begrensingens kunst! Så derfor har det blitt et ordtak at vi «tar en Pettersen» når et lite måltid baller på seg til en 7-8 retter.

Og raus skal vi også være med både mat, kunnskap, humor og god stemning.

Det blir god mat og drikke - både lokalt og internasjonalt, og vi er like opptatt av matkultur og tradisjoner som av alt som er nytt og spennende.

Pettersen & Co ønsker alle velkommen til matbordet sammen med oss.

Jose Maria Gonzalez Blanco er vår kjøkkensjef og o store mathelt!

Han har jobbet flere steder i Norge, blant annet ett år på Norveg i Rørvik. Jose Maria liker som kokker flest gode råvarer – og da ble det enkelt å finne seg godt til rette i Trøndelag.

Når det er sagt er det er hans meritter i Spania som gir stjerner i øynene!

Jose Maria gikk læretiden på Arzak i San Sebastian (3 Michelin stjerner), og jobbet etter det på El Bulli som på den tiden var kåret til verdens beste restaurant.

Han ble i 2011 kåret til årets unge kokk i Andalusia – en region med 9 millioner innbyggere. Jose Maria har siden jobbet på flere gode restauranter i Spania, og har også drevet egen restaurant, Blanco Enea i Cordoba. Han har deltatt i og vunnet mange konkurranser både i Spania og flere andre land.

Akkurat nå er det Pettersen & Co som er vinneren!

I tillegg til å være en mester på kjøkkenet er Jose Maria en kjernekar som lager lun og god stemning – det gjør matopplevelsen enda bedre.

Vår driftssjef Julie Benedikte Dalheim liker godt å snakke med kunder om produktene vi kan tilby. For Julie er ei sprudlende «jente» som elsker publikumskontakt, da får hun anledning til å fortelle om det hun brenner for innen mat og ulike delikatesser du vil finne i sortimentet vårt.

Hun er spesielt god på oster, enten de er laget av lokale produsenter rundt om i Norge eller vi har hentet index oster fra produsenter i land som Spania, Italia, Frankrike, Nederland, Sverige og Danmark. Og hun vet hva du skal ha til disse, av kjeks, brød eller marmelader. Men hun vil mer enn gjerne også gi deg tips om alt det andre spennende vi har i butikken vår og foreslå tilberedningsmuligheter og kombinasjoner med forskjellige produkter du kan finne i våre hyller.

Julie har bred bakgrunn fra forskjellige engasjementer i utebransjen, hvor hun primært har jobbet med mat og drikke, samt planlegging og avvikling av arrangementer. Hun har ord på seg for å være kunnskapsrik og entusiastisk, og ekstra god på kundeservice. Gjesten eller kunden står alltid i fokus.

Julie har lang erfaring som både servitør og booking ansvarlig innen restaurantbransjen. Tidligere engasjementer har gitt henne bred erfaring og solid kompetanse, fra Baker Hansen i Oslo og Bølgen & Moi på Høvikodden til Restaurant Credo og Kommandanten/Kristiansten festning i Trondheim.

Hun har også jobbet i ferskvareavdelingen til Meny Solsiden, med spesielt ansvar for ostedisken. Til Pettersen & Co Kolonial og Fetevarer kommer hun fra jobben som daglig leder ved Bakklandet Delikatesse.