Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Dijon sennep 180ml, Maison Marc

129kr

Beskrivelse

En skarp, smaksrik og typeriktig dijon sennep laget på brune sennepsfrø og eddik. Helt uten tilsatt sukker. Sennepen er en god smaksforsterker til sauser og dressinger og ikke minst naturell på en ristet skive landbrød toppet med svineterrine, jambon persillé og ikke minst til en porcetta-sandwich. Er du blant de som sverger til grove og smaksrike pølser vil di garantert ikke bli skuffet dersom du smører litt Maison Marc Dijon Sennep på pølsa – de gode blir bare enda godere! 

Bare må ha det…sier vår matskribent Hans Petter Uleberg.....
Når folk spør hva jeg alltid har i kjøleskapet er svaret alltid egg, potet, løk, parmesan og en skarp sennep – innforstått lys Dijonsennep. Selv om Matcompaniet fra før har verdens beste sennep fra LissEllas i Dalarna så har vi nå ryddet plass for noen utvalgte senneper fra vår leverandør Maison Marc. Først ut er en klassisk skarp og smakfull Dijon. 

Dijonsennep er verdens mest kjente sennep med historie helt tilbake til 1300 tallet og som kommersielt produkt tilbake til midten av 1700 tallet. Som navnet tilsier, har den sin opprinnelse i Dijon. 

Cæsar-dressing
Dette er en umamirik utgave av den klassiske dressingen.
2 stk eggeplomme 
2 ts dijonsennep fra Maison Marc
1 ss hvit balsamico (Bianco di Modena, Giusti)
10 dråper ansjosekstrakt (Colatura di Alici fra Armatore)
3 stk finhakket ansjosfilet fra Armatore
Saft av en kvart økologisk sitron 
1 stort fedd revet fersk hvitløk 
1,5 dl nøytral olje 
50 g finrevet parmesan 
Salt og nykvernet pepper for tilsmaking

Visp sammen eggeplommene, sennepen, den hvite balsamicoen, sitronsaften, ansjosekstrakten, ansjos, og hvitløk i en bolle som står på en våt klut på benken. 
Fortsett å vispe mens du sper med olje i en tynn stråle til dressingen har samme konsistens om majones. OBS det er viktig at alle ingrediensene holder samme temperatur. 
Vend inn en finrevet parmesan og smak til med salt, pepper og evt litt finrevet sitronskall om du ønsker en syrligere smak.