Gorwydd Caerphilly modnes lenger enn de fleste Caerphilly oster. Bestillingsvare fra Neals Yard Dairy.
Selv om produksjonen av Caerphilly-ost nesten var glemt i Sør-Wales, levde den videre over grensen i Somerset takket være regionens Cheddar-produsenter.
Etter å ha jobbet på Neal's Yard Dairy, lærte Todd Trethowan kunsten å lage Caerphilly fra Chris Duckett, en kjent Somerset -ostemaker, før han flyttet tilbake til Wales for å sette opp et meieri på foreldrenes land og lage ost med lokalmelk. I 2014, for å forbedre kvaliteten på osten, flyttet Todd og broren Maugan til Puxton Farm i Somerset, hvor eieren hadde en flokk økologisk oppdrettede Holstein- og Jersey -kyr. Der begynte brødrene å gjenskape mikroklimaet som trengs for Caerphilly.
Osten blir lagret i modningsrommene i tre til fire måneder - nesten dobbelt så lang tid som de moderne caerphilly ostene. Resultatet er en Caerphilly som forener det beste av både walisisk og Somerset -tradisjonsost.
Pris pr.hg