Frittflytende pulver med den karakteristiske smaken
og lukten av ferske tomater.
Bruksområder: som ingredients for sauser, supper,
pizza, snacks, krydder, fargestoffer, etc.
Sort: Solanum lycopersicum.
Produkt oppnådd med ferske tomater som blir
sortert og vasket. Etter konsentrasjon av moste
tomater under vacuum, pulveret oppnås ved
spraytørking.
Oppbevares kjølig og tørt (4-20°C, maks. 60% RF).
Holdbarhet, min. 2 år.
Om produsenten
La Tapia produserer konsentrerte tomater av ferske
tomater, dyrket utendørs og høstet på det optimale
tidspunktet for modning. De konsentreres ved
fordampning av vann, uten fargestoffer eller
konserveringsmidler, med den karakteristiske lukten
og smaken av fersk tomat.
Fra deres egen konsentrerte tomat, og ved hjelp av
spraytørketeknologi, får La Tapia tomatpulver.
Produsenten har to typer forstøvningstårn, det ene
gjennom væskesjikttørking og det andre gjennom
båndtørking. Begge produserer et tørt, flytbart pulver
ved å spraye og hurtigtørke konsentratet ved intim
kontakt med luft.