Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Lavort er en fåremelks ost fra området utenfor Auvergne. Mons har nylig justert produksjonen, osten er nå økologisk og på råmelk! Osten har et veldig rustikk utseende med mye mugg på utsiden og et søkk i midten. Osten er laget av MonS sitt eget ysteri Laiterie de la Cote Roannaise på sauemelk fra 2 lokale gårder, deretter blir den modnet i tunellen.
Smaken er rik og med duft av frisk melk. Osten har en hvit til gullig ostemasse.
Laiterie de la Cote Roannaise
MonS sitt eget meieri startet med produksjon av ferske og syrnede meieriprodukter. Produksjonen har blitt gradvis blitt utvidet til produksjon av ferske oster ystet på melk fra lokale bønder. Her står melken og terroiret i sentrum og produksjonen vektlegger naturlige produkter uten kunstige tilsetningsstoffer og fokus på fersk økologisk og rå ku- og geite-melk rett fra bonden og i ystekaret.
Etter ystingen flyttes ostene dirkete til modningsrommene i samme bygningskomplekset. Der videreforedles ostene før de sendes til kunder som vet å verdsette MonS’ unike yste- og modningsarbeid.