Dette er en marmelade som egner seg meget godt alene eller som tilbehør til ost, spesielt til hvitskimmel eller fastost.
Eva har lenge hatt et ønske om å lage en eksotisk marmelade og etter nøye eksperimentering har «Mango med chili» blitt til. Dette er en marmelade som egner seg meget godt alene eller som tilbehør til ost, spesielt til hvitskimmel eller fastost.
På samme måte som at Chilimarmeladen er godt balansert, har heller ikke denne varianten den sterkeste chilien i seg, men setter en spenstig piff på den friske mangoen.
Opprinnelsen til Litlestøl var kjærligheten til en værbitt familiestøl i en skråning i et Sirdalsfjell. Tanken var at litt inntekt fra marmelade-koking kunne være en måte å ta vare på stølen. Siden den gang har jeg oppdaget at marmeladekokingen også er en måte å ta vare på meg selv.
De små glassene fra Litlestøl kan romme smaken av søte pærer eller chili eller mango eller selvplukket ramsløk. Men jeg innbiller meg at de også inneholder gleden ved å være ute i allslags vær, det sakte livet på stølen og tiden det tar å lage marmelade når man kun er en person som er opptatt av at det skal bli helt rett. At hvert glass er en liten kulinarisk feiring for alle oss som vet at kalenderen er til for å finne anledninger til å kose seg.