Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Martin-Pouret Dorleans Album Vinum

Beskrivelse

  1. Skal du servere en deilig salat til forrett? Eddik gir en god syrlig smak, og kan erstatte sitron. Du kan også lage en god vinaigrette i stedet for dressing. Da blander du eddiken med en god olivenolje og kanskje sennep, salt og pepper, og vips - ferdig salatdressing!
  2. Vil du ha den gode smaken av rødvin, men ikke bruke rødvin? Da gjør rødvinseddik seg supergodt, for eksempel i en hjemmelaget bolognese.
  3. Mangler sausen din smaken av det lille ekstra? Prøv med noen dråper eddik. Ofte mangler sausen litt ekstra syre for å få den runde og balanserte smaken.
  4. Visste du at eddik også kan brukes i desserter? Skal du for eksempel lage en Pavlova, kan du bruke eddik i stedet for balsamico. Den gjør seg også godt mot den søte smaken av jordbær – f.eks. i en jordbærkompott, eller servert på is med friske bær.