Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Martin-Pouret Dorleans rubus

Beskrivelse

  1. Skal du servere en deilig salat til forrett? Eddik gir en god syrlig smak, og kan erstatte sitron. Du kan også lage en god vinaigrette i stedet for dressing. Da blander du eddiken med en god olivenolje og kanskje sennep, salt og pepper, og vips - ferdig salatdressing!
  2. Vil du ha den gode smaken av rødvin, men ikke bruke rødvin? Da gjør rødvinseddik seg supergodt, for eksempel i en hjemmelaget bolognese.
  3. Mangler sausen din smaken av det lille ekstra? Prøv med noen dråper eddik. Ofte mangler sausen litt ekstra syre for å få den runde og balanserte smaken.
  4. Visste du at eddik også kan brukes i desserter? Skal du for eksempel lage en Pavlova, kan du bruke eddik i stedet for balsamico. Den gjør seg også godt mot den søte smaken av jordbær – f.eks. i en jordbærkompott, eller servert på is med friske bær.