Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Myrull 140g økologisk chevre, Grindal Ysteri

OST

220kr

Beskrivelse

Da har Grindal folket dratt til sæters for å gjøre seg klare til høstsesongen.
Myrull er derfor ikke tilbake før i uke 36

Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré. Melkesoppen modner osten fra utsiden så osten vil aldri ha samme smak og konsistens tvers i gjennom. Myrull utvikler seg i ostepapiret i kjøleskapet også.  En uke etter at geita er melket , er osten fortsatt litt syrlig, etter to uker er den rund og snill, etter en måned; fyldig og vill. Myrull er en forholdsvis fast chevre, og derfor stabil gjennom holdbarhetstiden. Osten er fantastisk god sammen med godt brød, honning og valnøtter.

Pris pr.stk