Stadig flere etterspør skinker fra «glade griser». Det sier seg selv at i et land som produserer tonnevis med skinker årlig (9 millioner Prosciutto di Parma i 2018) kan det være vanskelig å ha oversikt over hvordan dyrene har levd før lårene ender opp i saltet og modningsrommene.
Vår leverandør Riccardo Franchi har hele tiden styrt unna de største og meste industrielle produsentene som ignorerer dyrevelferd. Det er vår garanti for at produktet holder et høyt kvalitetsnivå både når det gjelder smak og dyrevelferd.
Nå har han gått enda videre og funnet en liten produsent som produserer skinker kun med utgangspunkt i egne griser. De 2000 grisene er «great white» - Yorkshire svin som gir store og kjøttfulle skinker med optimal marmorering. Gården er lokalisert utenfor Vercellese i Piemonte like nord for Po mens selve produksjonen blir gjort hos en liten skinkeprodusent som garanterer for at det unike opphavet sikres. Dette sikrer en lukket sirkel der man garanterer opphavet – 100% sporbarhet.
Grunnlaget for disse unike skinkene er:
-Liten produksjon – 2000 svin
-Grisene går fritt ut og inn av fjøsene.
-Ingen kupering av haler eller trekking av tenner
-Alt fôr produseres på den 160 hektar store gården og består i hovedsak av mais og bygg fra gården. Fôringen skjer 2 ganger per dag og sikrer at -tilveksten ikke blir for intensiv. Garantert GMO fritt fôr.
-Eget biogassanlegg på gården som produserer og selger energi
-Biomassen fra biogassanlegget benyttes som gjødsel og sikrer at det ikke benyttes kunstgjødsel i fôrproduksjonen. Ingen sprøyting med pesticider.
Vår skinkemaestro, og gode venn, Riccardo Franchi påpeker at kjøttkvaliteten er noe av det beste han har vært borte i og ivaretas på beste vis gjennom produksjonen og modningen av skinkene.