Denne vinkaraffelen ble lansert i forbindelse med Riedels 250-årsjubileum i 2006. Karaffelen har en unik design som minner om en harpe, der det smale partiet fungerer som helletut.
Høyde: 350 mm
Volum: 150 cl
De fleste viner, både røde og hvite, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha effekt, må vinen dekanteres. Det vil si, helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike grunner. Unge viner må ha kontakt med oksygen for å utvikles. Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som bygger seg opp under lagringen.
Riedels munnblåste karafler produseres av dyktige håndverkere i Tyrol i Østerrike. Deres grundighet og ekspertise innen glassblåsing garanterer at karaflene oppfyller Riedels høye standard. Hver eneste karaffel er et unikt håndverk.
Start med å skjære folien rett under flaskens hals og tørk åpningen med en serviett. Trekk ut vinkorken og lukt på den, for å forsikre deg om at vinen ikke er ødelagt. Hell deretter noen dråper i en ren glasskaraffel og snurr vinen i karaffelen for å fjerne uønskede lukter (dette kalles å envinere). Med rolige bevegelser heller du deretter resten av vinen i karaffelen, uten at bunnfallet følger med og blandes med vinen.