Rosalita er en syrnet ferskost modnet med melkesopp. På fagspråket heter det «lactic-ost» og den er produsert som en «chevre». Osten ystes på fersk nysilt og upasteurisert melk. Ostene kan nytes ferske eller modnet i 1-4 uker.
Rosalita er en kremost modnet på melkesopp, noe som gir en ganske annerledes smak enn Brie og Camembert. Denne type kremost produseres ikke av mange, noe som gjør den uvanlig og unik her i Norge. Rosalita smelter på tunga, man tar en bit til, uten å tenke over det.
Oster av typen Rosalita er av Norsk Gardsost besluttet at skal betegnes kremost. I september i 2015 vant osten NM gull i klassen kremost og osten har vært på menyen til fire norske restauranter som har stjerne i Michelin guiden. (Blant andre Statholdergaarden og Renaa Restaurant i Stavanger). Bent Stiansen har gått ut i Nationen og sagt at Rosalita er hans favorittost! Rosalita oppnådde også gull i World Cheese Award, (WCA) i Bergen i 2018.
Pris pr.stk