Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Thorem Fersken fra vingården 375g, Favols

159kr

Beskrivelse

Favols selekterer nøye fra de beste bøndene og lager i dag dette syltetøyet med de unike ferskene fra Rhônedalen der de også i sin tid ble dyrket for beskytte vinrankene. Bruk det gjerne på en nystekt croissant eller som fyll i sjokoladekake. 

For over 250 år siden var det vanlig å plante et ferskentre i vinmarkene i Coteaux du Lyonnais – like sør for Beaujolais og vest for Lyon. Grunnen til dette var at ferskentreet lettere ble utsatt for soppangrep og i så måte bidro til å beskytte vinmarkene. Så fort ferskentrærne ble infisert startet vinbøndene arbeidet med å bekjempe soppen og redde vinrankene.

Disse ferskentrærne produserer en spesiell type fresken med rødt fruktkjøtt. Etter hvert som de ble eksponert for gjentagende soppangrep utviklet trærne frukt med høyt innhold av antioksidanter og enda rødere fruktkjøtt ble resultatet. Derfor kalles denne typen fersken for «Peche de vigne» - noen kaller dem også for «blodfersken».