Er det en frukt som symboliserer Provence må det være fiken. Den sydvestre delen av Provence; Gapeau Dalen står for hele 75 prosent av all fiken avling i Frankrike. Mange av fikentrærne er svært gamle og har bidratt til å skape det unike provencalske landskapet.
De dråpeformede fruktene med dyp lilla farge skjuler intenst rødt fruktkjøtt som utseendemessig minner om jordbærsyltetøy. Smaksmessig har de sin egenart og karakter; subtil, fløyelsmykt, saftig og forførerisk søt med en fin syre. Jeg har hørt folk kalle dem verdens mest sexy frukt. Favols henter selvfølgelig sine fikener fra kjerneområdet og har over tid utviklet samarbeidet med distriktets flinkeste fikendyrkere.
Toast med fiken, valnøtter, geitost og balsamico
Dette er såre enkelt men likefullt gastronomi egnet til å få den mest kresne til å smile bredt.
1 landbrødskive pr person
100 g god norsk Chevre pr person – f eks Kubbeost, Lille Aske, Fjelltopp eller Myrull
Fiken confiture fra Favols
3 medaljer balsamico fra Giusti
Valnøtter – gjerne Nocce di Lara fra Pariani
Rist brødet, legg på geitosten og sett skiva under grillelementet i stekeovnen til det bobler.
Server med en god spiseskje confiture, noen dråper balsamico og grovhakka valnøtter.