Upasteurisert økologisk kumelk
Småskalaproduksjon hos «MonS Laiterie de la Côte Roannaise» basert på kun kortreist lokal melk
Myk ost med vasket skorpe
Flat, rund ost med ca 13 cm diameter ca 450 g
Grålig skorpe ofte med gule pigmenter. Fløyelsmyk og kremet tekstur
Lukter deilig sopp og fuktig kjeller med toner av varm melk. Markert smak av nøtter.
Region: Auvergne-Rhône-Alpes; Loire, Côte Roannaise
Modning: MonS cellars i minimum 6 uker
Drikketips: En tørr og frisk chardonnay uten for mye eik eller en lett rødvin; gjerne en Gamay fra Côte Roannaise
Bare så det er sagt med en gang; La Tommette de la Croix Lucas kan lett bli din framtidige favorittost.
Ysteteknikken som benyttes minner om produksjonen av Reblochon, men med en annen smaksprofil. Etter ysting og drenering vaskes osten i mild saltlake i 3 uker. Osten har en unik kremet tekstur med markerte nøttetoner på smaken. Når denne osten er på alles lepper om noen år så husk at du smakte den først hos oss!
Laiterie de la Cote Roannaise
MonS sitt eget meieri startet med produksjon av ferske og syrnede meieriprodukter. Produksjonen har blitt gradvis blitt utvidet til produksjon av ferske oster ystet på melk fra lokale bønder. Her står melken og terroiret i sentrum og produksjonen vektlegger naturlige produkter uten kunstige tilsetningsstoffer og fokus på fersk økologisk og rå ku- og geite-melk rett fra bonden og i ystekaret.
Etter ystingen flyttes ostene dirkete til modningsrommene i samme bygningskomplekset. Der videreforedles ostene før de sendes til kunder som vet å verdsette MonS’ unike yste- og modningsarbeid.
Pris pr.stk