.
Pasta Spaghetti 500 g – Don Antonio
Bronzepresset spaghetti av 100 % durumhvete semolina og fjellvann fra Abruzzo. Gjennom bronseformen får pastaen en ru overflate som sørger for at sausen fester seg og gir ekte “al dente”-følelse.
Tilberedning
- Kok opp rikelig saltet vann (ca. 10 g salt per liter).
- Kok spaghetti i 8–10 minutter til den er al dente.
- Sil av vann, behold litt kokevann og vend med saus, olivenolje og gjerne fersk basilikum.
Håndverk fra Abruzzo
Don Antonio-spaghettien produseres i Abruzzo med langsom tørking og bronseverktøy – for smak, struktur og kvalitet i hver bit.
Perfekte sausmatch:
Sugo all’Arrabbiata
Sugo alla Napoletana
Sugo al Basilico
Sugo alla Puttanesca
Sugo alla Toscana
Mer som dette

Parmigiano Reggiano DOP – lagret, krystallrik og aromatisk
Parmesan ost 100g
Parmigiano Reggiano DOP er den originale, håndverkslagde parmesanosten fra Emilia-Romagna i Nord-Italia. Den produseres på fersk kumelk fra lokale gårder og modnes i opptil 36 måneder – hver ost er sporbar tilbake til meieriet der den ble laget.
Smak og tekstur
- Hard, kornet struktur med små krystaller og fløyelsmyk munnfølelse
- Kompleks smak av nøtter, smør og karamellisert umami
- Aromatisk og sødmefull ved lang modning
Bruk og servering
Rasp eller bryt i flak over pasta, risotto og grønnsaker – eller nyt den på ostefatet med olivenolje og pinjekjerner. Parmesan er også ideell i gratenger og fonduta for rik umamismak.
Fakta om Parmigiano Reggiano DOP
- Opprinnelse: Emilia-Romagna, Italia
- Melketype: Upasteurisert kumelk
- Modning: 12 – 36 måneder
- Beskyttelse: DOP (Appellation d’Origine Protégée)
📜 Tekst utarbeidet av Pettersen & Co Delikatesser – faghandel for europeiske oster og delikatesser siden 2008. Basert på vår egen erfaring med import og servering av Parmigiano-Reggiano fra Italia.
Kr95.00









Mezzi Paccaheri di GRAGNANO
