Skip to main content Skip to footer

Appenzeller

En sveitsisk halvharde ost med over 700 års historie fra Appenzell-regionen, som i modningsprosessen blir vasket med en hemmelig stamme av urter, vin eller cider – noe som gir en distinkt krydret, urteaktig aroma og smak.

Smaksprofil og kvalitet

  • Nøtteaktig eller fruktig smak, med hint av urter og krydder.
  • Halvfast tekstur, med små “ertehull” og et blankt gyllent skall.
  • Modnet i 3–6 måneder (Classic, Surchoix, Extra) – fra mild krydret til full ekstremsmak.

Bruksområder

Strålende i fondue, smeltet over gratenger eller enkelt som snacks og ostefat – fungerer utmerket med salt, søtt og syrlig tilbehør.

 

 

Perfekte følgesvenner:
Fikenmarmelade 110 ml
Appelsinmarmelade 110 ml
El Mesto Oliven
La Tapia Olivenolje 500 ml
Chili­marmelade 110 ml

Kr74.00


Mer som dette